P9 Surrealistische reeks


 6. In Ontsnappen aan de realiteit wordt voorgesteld hoe men tijdens de slaap de werkelijkheid openscheurt en terechtkomt in de droomwereld waar alles mogelijk is.                                             


7. Hommage aan Bach weerspiegelt het hiernamaals van de componist. De verschillende verdiepingen van de concertzaal van beneden naar boven, representeren mysterie, melancholie en exaltatie. Drie elementen in Bachs muziek die de emoties op een subtiele wijze leiden. Zo ontstijgt  de luisteraar het materialistisch bestaan en bereikt hij of zij een spiritueel niveau, ontdaan van alle lagere emoties.
De zielen reizen door de verschillende stadia naar boven en verlaten ze als spiritueel verrijkte entiteiten.


8. In Het menselijke creatieproces via de informatiestroom van de 
vijfde dimensie wordt gesuggereerd dat er een informatieveld bestaat in een vijfde dimensie die in contact staat met andere levens. Het bevoorraadt de mens, via het onderbewustzijn, van informatie die hem in staat stelt om zich op innovatief en creatief vlak te ontplooien. De puzzelstukken stellen de informatie voor die leidt tot ingevingen: de panelen.
De panelen in de wenteltrap vertegenwoordigen evenzeer de lagen van het onderbewustzijn, die leiden tot het bewustzijn. Daar ontvangt de mens informatie via de zintuigen. Het is dankzij die zintuigen dat de mens zich bewust is van zichzelf: de zelfreflectie.
9. Blik op de twintigste eeuw